Kiknek ajánljuk?

Cégeknek,Magánszemélyeknek,Könyvelőknek


Miért jó a kikűldetési rendelvény?

A kiküldetési rendelvény nem új fogalom, de mint ismert, idén lesz csak igazán fontos olyan magántulajdonban lévő autók esetében, amikre céges szinten költséget számolnak el. Amennyiben a használat kiküldetési rendelvénnyel történik, úgy nem kell megfizetni a cégautó-adót a magánautóknál.
A járműhasználatra kiküldetési rendelvény alapján adott költségtérítés.
A személygépkocsi hivatali használatának költségeit a munkáltató kiküldetési rendelvény alapján is megtérítheti.
A munkáltató által a belföldi kiküldetési rendelvény alapján költségtérítés címén a jogszabályokban meghatározott mértékig fizetett összeg a magánszemélynél nem számít bevételnek, azután adókötelezettsége sem a magánszemélynek, sem a munkáltatónak nincs.


Ha tehát a munkáltató a belföldi kiküldetésben lévő dolgozójának a rá vonatkozó jogszabályok szerinti napidíjat, valamint a kiküldetési rendelvényben meghatározott km-távolság szerint az üzemanyag fogyasztási normával, az APEH által közzétett üzemanyagárral, 15 Ft/km általános személygépkocsi normaköltség alapulvételével számított összeget fizeti ki, akkor sem adóelőleg-levonási, sem adatszolgáltatási kötelezettsége nem lesz a munkáltatónak.Hírek


Kiküldetési rendelvény 2014: ÍGY LEHET MEGÚSZNI A CÉGAUTÓADÓT!

Természetesen kiküldetési rendelvénnyel vagy pedig létezik még egy megoldás, amivel a cégautóadó elkerülhető.

Tovább a cikkhez »»


Így spórolj 2012-ben a cégautóadóval éves szinten akár 521 000 Forintot!

A Nemzetgazdasági minisztérium törvénymódosító javaslata szerint 2012-ben változik a cégautóadó kivetési alapja és mértéke is. Eddig a céges autók után 1600 köbcentiméterig havi 7000, efelett pedig 15000 Ft volt a fizetendő cégautóadó havonta. 2012-től a céges autó adója is teljesítmény alapúvá válik. A teljesítmény mellett azonban számít a cégautó környezetvédelmi osztályba sorolása is.

Tovább a cikkhez »»


Kiküldetési rendelvény 2011

A kiküldetési rendelvény készítő program kipróbálása 2011 -ben is 10 napig teljesen ingyenes és kötelezettségmentes. Regisztráljon most és fél perc múlva már használhatja is! Az ingyenes időszak végén Ön dönt a kiküldetési rendelvény rendszer további használatáról. Az ingyenes időszak alatt  kérje kollégáink segítségét, akik mindenben készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

Regisztráljon oldalunkon és próbálja ki kiküldetési rendelvény kitöltő programunkat, most minden kötelezettség nélkül 10 napig. Az ingyenes időszak alatt akár 5 évre visszamenőleg elkészítheti kiküldetési rendelvényét, mindezt teljesen ingyenesen, apró betűk nélkül. A kiküldetés rendelvény kitöltő programot nem kell letölteni, regisztráció után azonnal használni tudja! Próbálja ki, regisztráljon!

Regisztrálók, kipróbálom ingyen, kötelezettségmentesen a kikuldetesi-rendelveny.hu programját! »»


VÁLTOZÁS: kiküldetési rendelvény 2010

Tájékoztató a tevékenységhez használt gépjárművek fogyasztási normáiról: A közúti gépjárművek, az egyes mezőgazdasági, erdészeti és halászati erőgépek üzemanyag- és kenőanyag fogyasztásának igazolás nélkül elszámolható mértékét a 60/1992. (IV.1.) Korm. rendelet tartalmazza. A költségként elszámolható üzemanyag mennyisége magánszemélyek esetében nem haladhatja meg az említett kormányrendeletben meghatározott fogyasztási normákat.

Tovább a cikkhez »»


Ellenőrzi az APEH a cégautóadó-bevallást

Az adóhatóság kiemelten ellenőrzi a cégautóra vonatkozó bevallásokat és befizetéseket. A késve vagy egyáltalán nem fizető vállalkozásokra a megállapított adóhiányon felül késedelmi pótlékot és bírságot is kiszabhatnak.

Tovább a cikkhez »»


Nagyot kaszált az állam az új cégautóadón

Februárban 3,8 milliárd forint cégautóadót fizettek be az érintettek, ami azt jelenti, hogy a cégautók száma négy-ötszázezerre tehető. Korábban csak 30 ezren fizették meg ezt az adót.

Tovább a cikkhez »»


APEH üzemanyagárak

Az alábbi aloldalunkon található táblázatok mutatják az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) által havonta hivatalosan közzétett a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárakat. Továbbá az üzemanyagár táblázatok tartalmaznak egy visszamenőleg megtekinthető statisztikát az elmúlt évek üzemanyagár változásairól.

Tovább az üzemanyagárakhoz »»
 

Kiküldetési rendelvény nyomtatvány letöltése

Az alábbi linken letöltheti a kiküldetési rendelvény nyomtatványt .PDF és .DOC állomány típusokban, illetve a webes alkalmazásunkhoz szükséges ingyenes Adobe Reader programot.

Tovább a letöltéshez »»


Többen fizetik majd az új cégautóadót

2009 februártól többen fizetnek majd adót az általuk vagy cégük által használt autók után, mint eddig, ám sokaknak az új adó alól sem lesz olyan nehéz kibújniuk. A nemrég elfogadott új cégautóadót akkor kell majd fizetni, ha a jármű tulajdonosa egy vállalkozás, a magánszemélyeknek pedig akkor, ha autójuk után ők maguk vagy más költséget vagy értékcsökkenési leírást számol el - például ha egy betéti társaság kültagjáé a gépkocsi, amelyre az útnyilvántartásban hivatkoznak.

Tovább a cikkhez »»

Hivatali, üzleti célú utazások elszámolása 2009

Kiküldetési rendelvény nem csak munkaviszonyban alkalmazható - minden kifizető alkalmazhatja! Mikor kell - és mikor nem kell cégautóadót fizetni?

Tovább a cikkhez »»


A kiküldetési rendelvény és az útnyilvántartás

A kiküldetési rendelvény akkor helyettesíti az útnyilvántartást, amikor a magánszemély a munkáltatójától kap hivatali, üzleti utazás címén bevételnek nem számító költségtérítést. Minden más esetben a költségek elszámolásához útnyilvántartást kell vezetni. Ha a magánszemély csak a munkáltatójától kap kiküldetési rendelvény alapján költségtérítést és csak a jogszabályi mértéket (9 forint/km általányköltséget) akkor nem kötelező útnyilvántartást vezetnie.

Saját személygépjármű használata belföldi kiküldetés esetén

Jó tudni! A kiküldetési rendelvény csak akkor helyettesítheti az útnyilvántartást, ha a magánszemély a munkáltatójától kap hivatali, üzleti utazás címén adóköteles bevételnek nem minősülő költségtérítést. Minden további esetben kiküldetés esetén a költségek elszámolásához útnyilvántartás vezetése szükséges. Amennyiben a magánszemély csak a munkáltatójától kap kiküldetési rendelvény alapján költségtérítést és csak a jogszabályi mértéket (9 forint/km átalányköltséget), akkor az útnyilvántartás vezetése nem kötelező.

Tovább a cikkhez »»

BejelentkezésFIGYELEM!
Telefonos ügyfélszolgálatunk a mai napon nem elérhető. Kérjük kérdését a sales@kikuldetesi-rendelveny.hu e-mail címre küldje.
700 elegedett ügyfel útnyílvántartó

Aktuális üzemanyag árak

Benzin640 Ft

Diesel629 Ft

LPG352 Ft

További APEH üzemanyagárak »